Sk8MKD.com - Skateboarding in Macedonia


Can't read those crazy macedonian letters

Дали имаш нуркачки цертификат?
Да.
Не.
Што е тоа?

Подводна фотографија избор:

кликни за голема


кликни за голема

предходни:
01, 02, 03, 04, 05, 06


Нуркачка опрема..
Што се му е потребно на еден нуркач?Архива на email пораки од наши посетители


Нуркачкиот клуб на Охридското Езеро


кликни за повеќе
Совети од специјалистот др. К. МатовKORALI

Прочитај повеќе за нашиот најстар нуркачки клуб во Македонија
КОРАЛИSponsored links:

Advertisers, click here to get listed!

Kaneo Diving 

ГАЛЕРИЈА 17

 

Wildlife Photographer Of The Year
- Natural History Museum London
-
(23 October 2004 to 17 April 2005)

Оваа недела започна големиот настан во Лондон. Конкурс за најдобра фотографија од дивината. Имаше неколку под категории, но најинтересната за нас беше „подводна дивина„

Како организатор и домаќин на оваа престижна награда се појави Природно Историскиот Музеј од Лондон. Има учесници од целиот свет, односно преку 20.000 луѓе кои ги испратиле своите дијапозитиви.

Koj ќе биде во Лондон до април следната година, нека не ја пропушта можноста да ја погледне изложбата. Влез 5 фунти, 3 фунти за студенти, 12 фунти фамилијарна карта.

Сите слики прикажани на оваа страна се сопственост на своите креатори.
All photos courtesy of their respective ouwners.

 


Highly Commended

Harp seal pup learning to swim
Brian Skerry, (United States of America)
Highly Commended

Nikon F5 with 24mm lens; 1/60 sec at f8; Kodachrome 64; wide-angle strobe
________________________________________________________________

 

Highly Commended

Giant fishing spider
Ingo Arndt, (Germany)
Highly Commended

Canon EOS-1V with 100mm f2.8 macro lens; 2 sec at f11; Fujichrome Velvia 50 rated at 40; tripod; flash.
__________________________________________________________________

 

Highly Commended

Hawksbill turtle eating soft red coral
Harald Slauschek, (Austria)
Highly Commended

Nikon F90X, with 18-35mm lens; 1/125 sec at f8; Fujichrome Sensia 100; flash; Sea & Sea NX90Z housing; Sea & Sea YS120TTL flash.
_______________________________________________________________

 

Highly Commended

School of crescent-tail bigeyes
Barbara Karen Evans, (South Africa)
Highly Commended


Nikon 801 with 60mm macro lens; 1/60 sec at f8; Fujichrome Velvia; Subal housing; 2 Nikonos SB105 strobes.
_______________________________________________________________

 

Highly Commended

Great hammerhead
Charles Hood, (United Kingdom)
Highly Commended


Nikon D100 with 28mm Nikkor lens; 1/90 sec at f8; digital ISO 200; Sea & Sea housing.
________________________________________________________________

 

Highly Commended

Spotted ray 'face'
Angel M Fitor, (Spain)
Highly Commended

Nikon F90X with 60mm lens; 1/125 sec at f11; Fujichrome Velvia 50; Aquatic housing; strobe.
_________________________________________________________________

 

Runner-up

Bronze whaler at a sardine feast
Doug Perrine, (United States of America)
Runner-up

Canon EO5 D60 with Canon 15mm f2.8 lens; at 1/200 sec at f5.6; digital ISO 200; twin Inon Z220 underwater strobes; UK-Germany underwater housing
________________________________________________________________

 

Winner

Bronze whalers charging a baitball
Doug Perrine, (United States of America)
Winner

Canon EOS D60 with Sigma 14mm f2.8 lens; 1/800 sec at f5.6; digital ISO 200; Canon 550EX strobe; UK-Germany underwater housing.
________________________________________________________________

all photos courtesy of their respective ouwners

 copyright © dive.xmkd.com 2003-2004
a division of XMKD.com