Sk8MKD.com - Skateboarding in Macedonia


Can't read those crazy macedonian letters

Дали имаш нуркачки цертификат?
Да.
Не.
Што е тоа?

Подводна фотографија избор:

кликни за голема


кликни за голема

предходни:
01, 02, 03, 04, 05, 06


Нуркачка опрема..
Што се му е потребно на еден нуркач?Архива на email пораки од наши посетители


Нуркачкиот клуб на Охридското Езеро


кликни за повеќе
Совети од специјалистот др. К. МатовKORALI

Прочитај повеќе за нашиот најстар нуркачки клуб во Македонија
КОРАЛИSponsored links:

Advertisers, click here to get listed!

Kaneo Diving 

ГАЛЕРИЈА 14

 

Пула, Хрватска (нуркачки клуб ORCA - Пула)

На плажата на хотелскиот комплекс Хистриа (Пула) се наоѓа нуркачкиот клуб ORCA. Работат 4 инструктора во придружба на повеќе асистенти. Клубот е отворен преку цела година, а главната сезона им е од почеток на мај па се до крај на октомври. Нудат нуркање на преку 10 различни места кои се достапни со некој од нивните бродови на само неколкуминутна пловидба.

На менито има нуркачки локации за најразлични вкусови.. од најосновни места до подводни пештери, кањони, зидови, итн.. За тие со по авантуристички дух се нудат и нуркања на потонати бродови од прва и втора светска војна. На реонот на Пула има многу такви потонатини. Бродови, подморници, авиони ..

Над самиот клуб има и ресторан кој е активен за време на сезоната. Може да се пробаат најразлични морски специјалитети и други разноврсни истарски јадења.страна 1,2,3,4
следна>Просториите на клуот


Опрема итн..


Новиот аквариум


Соблекувалните

сликите се со големина од 15 до 20 kbcopyright © dive.xmkd.com 2003-2004
a division of XMKD.com